Deprecated: Non-static method Dream_Crypt::getRandomString() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /var/www/http/forditas-recepcio.dream.hu/classes/Dream/Session.php on line 186

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/http/forditas-recepcio.dream.hu/classes/Dream/ADO/Driver/MySQL.php on line 29

Magyar Irodalmi recepciós Adatbázis

Interjúk

 • Várady Szabolcs

  Életmű négy kötetben, válogatott versek, monográfia, tanulmánykötetek – szinte minden adott Petri György életművének kutatásához és megismeréséhez. A közelmúltban Várady Szabolcs, költőtárs és barát válogatott a versek közül egy kötetre valót.
  » tovább

 • Zelki János interjúja Varga Katalinnal a Litera.hu-n

  "Amikor az igazságérzetét sértette valami, akár a költészettel kapcsolatos szakmai viták során, nem válogatta meg a szavait. Mindenki jókedvű, kedves embernek írja le, de olykor igen indulatos volt" - interjú Varga Katalinnal, a PIM Radnóti-kiállításának kurátorával."
  » tovább

 • Gergely Ágnes

  Gergely Ágnes dolgozott vasesztergályosként és újságíróként, tanított középiskolában és egyetemen, fordított walesi, ír, afrikai költőket, írt tanulmányt, verset és prózát. A látszólag szétágazó utak azonban szabályos egésszé állnak össze műveiben, melyeket figyelemmel követ, javít és pontosít. Ezt a „közbelépést” kötelességének tartja, ahogy az emlékezést is.
  » tovább

 • Török András

  A Digitális Irodalmi Akadémia alapítását 1998 tavaszán határozta el a kulturális kormányzat. A létrehozás folyamatában kulcsszerepe volt Török Andrásnak, a Nemzeti Kulturális Alap akkori elnökének, aki művelődéstörténészként, menedzserként ma is meghatározó figurája a hazai kulturális életnek. A DIA kapcsán az akkori kultúrpolitikáról, közéleti viszonyokról is beszélgettünk vele.
  » tovább

 • Rába György

  A tizenhét éves Rába György első nyomtatásban megjelent versét, a Csaba nyomában címűt a Nyugat közölte 1941 augusztusában. Ez volt a folyóirat utolsó száma. Rába György az azóta eltelt közel hét évtizedben publikált tanulmányokat, két alapvető monográfiát Babitsról, fordított és írt verseket, elbeszéléseket. De volt, hogy hosszú évekig hallgatott. Szigorral, „kegyetlen őszinteséggel” nézi írásait, a belőlük és emlékeiből kirajzolódó tükörképét.
  » tovább

Oldalak: 1 / 1